English version

Blog-ul lui Árpád Szász

Despre tehnologie, muzică, sport şi îmbunătățire a vieții

Primul articol

Publicat la

„Small daily improvements over time create stunning results.” (în traducere: „Mici îmbunătățiri zilnice, creează în timp rezultate uluitoare.”) Robin Sharma

Am avut prima dată ideea de a începe să scriu un blog la sfârșitul lui 2004. Întotdeauna am fost un mare consumator de conținut, în general de pe website-uri și blog-uri tehnice, dar frică că eu nu aș avea ce contribui, m-a oprit de la a avea propriul blog.

De-a lungul anilor, mi-am notat probleme tehnice de care m-am bătut și am adoptat tehnologii noi, despre care o să scriu în acest blog. Câteva dintre aceste tehnologii, folosite recent în proiectele mele sunt:

Recent am început să contribui la module Perl de pe CPAN și am fost implicat în crearea canalului IRC #perl-ro pe Freenode. Unul dintre motivele principale pentru acest blog este popularizarea Perl în mediul web din România; Perl este folosit de mulți programatori români dar nu există o comunitate locală.

Din punct de vedere tehnic, acest blog a fost creat folosind șabloane Template Toolkit și câteva script-uri pentru a genera conținutul static. Plănuiesc crearea unei platforme blog folosind Mojolicious; despre progresul acesteia o să scriu în acest blog.